miércoles, 22 de septiembre de 2010

APRÉN JUDO A GUADASSUAR

Des de principis del mes de setembre, s'estan impartint classes de judo en el poliesportiu municipal de Guadassuar pel mestre Antonio Valcaneras amb trenta anys d'experiència en l'ensenyança d'este esport. Actualment és 7m Donen i mestre-entrenador nacional i Director Tècnic del Centre de Tecnificació Infantil i Cadet.

Entre els seus trofeus ha sigut campió d'Espanya absolut en 1989 i becat ADIC en les olimpíades de 1992.

Com recorda Toni als iniciats en els seus classes:'El judo és un esport japonés creat pel seu fundador Jigoro Kano i significa, o en altres paraules: el principi d'utilitzar l'energia de la manera més eficaç possible'. No és un esport violent, no és agressiu i molt pedagògic, ideal per a la disciplina que necessiten hui en dia els nostres xiquets. D'altra banda el judo ha sigut declarat per la UNESCO, com l'esport més recomanat per als xiquets fins als catorze anys i des del punt de vista de la Psicologia la seua pràctica és recomanable "perquè facilita l'aprenentatge de l'autocontrol, afavorint el desenrotllament integral i la correcta socialització de l'individu (Associació de Psicologia de l'Esport de la Comunitat Valenciana).

El Judo dins de la carrera d'IVEF o Ciències del Deporte figura com a assignatura obligatòria, única art marcial que té eixe dret com a Assignatura Currricular.

"Les activitats de la classe de judo per a xiquets d'estes edats són: 1r Jocs enfocats a la pràctica de judo. 2ºBreve calfament general. 3ºExplicación d'una tècnica i la seua posterior realització. 4t Randori (lucha) sòl i peu. 5t Jocs, volantins, carreres."

"L'haver començat el Judo ací ha sigut gràcies al meu millor alumne de judo que he tingut mai, que ha sigut membre de l'Equip Nacional de Judo i un gran judoka i persona Kiko Soler, veí de Guadassuar que em va posar en contacte amb Encarna la Regidor d'Esports que ha fet tot el que ha pogut per començar en estes boniques instal·lacions que teniu."

"El primer dia van vindre quatre xiquets, però com li vaig dir a Encarna: “ja voràs com açò s'omplirà de nanos” .Avui el quart dia érem vint-i-cinc. Igual tots no s'apunten, però acabem de començar i ja no cabem.

En resum,un èxit. Les classes de judo del poliesportiu són per a xiquets de 4 a 12 anys, els dimarts i dijous de 17:30 a 18:30 h."

Toni Valcaneras

Cinturon Nego 7ºDAN de JUDO

No hay comentarios:

Publicar un comentario